GRÖNA LÖGNER: Miljöpartiets manipulation

74tn visningar6

  Både Bromma och Kärnkraften läggs ner på ytterst tveksamma grunder, språkröret Per Bolund ertappas fara med osanning och språkröret Märta Stenevi gör osammanhängande generalistiska utspel i medierna.
  Veckans videokrönika handlar om MILJÖPARTIETS GRÖNA LÖGNER.
  Stämmer det verkligen att både kärnkraft och flyg är olönsamma, och att det är av omsorg om marknadsekonomin som Miljöpartiet under decennier kämpat för att avveckla dem?
  På vilken grund uttrycker man generaliserande föreställningar om att inrikesfödda kvinnor måste flytta på sig, och att pojkar och män skulle fostras att slå?
  Och vad blir konsekvenserna om ett parti sätter ideologisk övertygelse framför verklighetens förutsättningar?
  Dessa frågor tar jag upp i veckans video.

  STÖTTA MIN VIDEOPRODUKTION:
  ----------------------------------------------------
  🥇 Stöd mig via Patreon:
  www.patreon.com/HenrikJonsson
  📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02
  🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com
  FÖLJ MITT VECKOBREV:
  💌 mailchi.mp/7f8b9bed9375/henrik
  Innehållsförteckning:
  00:00 - Intro
  02:30 - Gröna Lögner
  04:45 - Bromma flygplats
  11:35 - Kärnkraft
  15:10 - Bolunds Bord
  17:45 - Makt, våld & strukturer
  22:40 - Konklusion
  26:35 - Outro
  KÄLL-LÄNKAR:
  ----------
  Bolunds runda bords-möte:
  www.expressen.se/nyheter/bolunds-oppning-vid-klimatmotet--holl-tal-pa-formote-utan-biden/?fbclid=IwAR37BZ9aAJ-hsLqmFZRa5c1wjQ_fNxY69mTdaVPfAg_dNbg0h97kKoC2krs
  Rebecca Uvell om Swedavia:
  uvell.se/2020/11/12/rapporten-om-arlanda-var-en-bestallningsjobb-fran-rosenbad/
  Märta Stenevi i Aftonbladets podd:
  www.aftonbladet.se/ledare/a/kRVPRB/ar-miljopartiet-pa-vag-att-bli-ett-vansterparti
  Märta Stenevi om att pojkar och män fostras att slå:
  www.dagenssamhalle.se/styrning-och-beslut/demokrati/marta-stenevi-ett-djupt-samhallsproblem-att-pojkar-och-man-fostras-att-sla/

  Publicerades den 6 dagar sedan

  Kommentarer

  1. T C

   Jag tror det finns mycket pengar att hämta i att stänga flygplatsen och slå upp bostäder där istället. Där folk är packade som sardiner. Se på Annedal till exempel. Det tillsammans med att dom inte vill att vi flyger överhuvudtaget.

  2. soiung toiue

   Så klockrent igen! Du träffar så rätt & med en pedagogik som tom de mest inbitna Miljöpartister borde hajja till på!

  3. Viktor Lindberg

   Vad är det som gör kärnkraften olönsam idag? Effektskatten är väl avskaffad sedan 2018? Är det fördyrande och onödiga säkerhetskrav? Eller vad är det som idag 2021 gör att kärnkraften inte är lönsam?

   1. soiung toiue

    Åt h-e med Miljöpartiet!!!

  4. kolim jone

   Sällan har ett parti med så få röster fått så mycket makt. Borde inte Miljöpartiet "flytta på sig" enligt Marxistisk teori, så att de stora partierna får ett rimligt inflytande?

  5. Lars

   T,om tårtan som Helldén och Tovatt sopade i sig förvandlades till en GRÖN LÖGN.

  6. Magnus Engström

   Miljöpartister är som vattenmeloner -- gröna på utsidan men röda inuti Efter Sovjets fall 1991 tyckte många kommunister att de skulle byta fot till miljön. Men de behöll grundtanken. Lögn och propaganda är standardmetoder...

  7. Din termos i gryningen

   Är det inte bara inrikesflyg vid Bromma flygplats?

   1. kolim jone

    Hur kan betala till Henrik Jönsson via PayPal?

  8. Micael8000

   Briljant!

  9. Peter Lindholm

   F-n vad bra Henrik. Vad du än gör, fortsätt! Vi behöver det, världen behöver det!

  10. Krister Pettersson

   Lögner...DN- journalisten Anna -Maria Hagerfors sade inför en stor publik under temat "Etik i media", att "viktigare än att skriva sanning är att rida spärr mot högerkrafterna".

  11. Benny Granström

   Sverige, ett land i norden som aktivister och flummare har tagit över. Så sorgligt att det blev så.

  12. Pär Dryselius

   Kan inte sluta stirra på den ena kragsnibben som lever sitt eget liv. I övrigt sjukt bra som alltid :)

  13. Thomas Nordin

   Så staten mörkar verkligeten, fy faan❗❗

  14. Pan

   Can someone subtitle this in English?

  15. HannuKaleviElo

   🤣👍👍👍🤣

  16. Stefan Lund

   Vad gäller kärnkraften så är väl det ingen lögn? Lönsamheten påverkas av skatten, om skatten är motiverad är en annan sak, men den ska ju i alla fall täcka kostnad för slutförvar och en form av försäkring för ett haveri.

  17. Marviv

   Älskar dina videos. Bygger på fakta och känns ganska politiskt neutrala...önskar att media var som du! Fortsätt med det du gör!

  18. siwert hjalmarsson

   Enligt mig, Sveriges bästa första maj tal jag hört.

  19. Göran Svensson

   Åt h-e med Miljöpartiet!!!

  20. Oskar Fridsell

   Idag stod det ju klart att den inte skulle läggas bed

  21. R. G

   Miljöpartiets ledning är läskiga.

  22. Miloslav Patocka

   Hur kan betala till Henrik Jönsson via PayPal?

  23. Torbjörn Krantz

   Bo Bylund (byfåne) är förfan mytoman. Det finns väll inte någon som tror på mp

  24. Torbjörn Krantz

   Bo

  25. Allan Svensson

   Effektskatten är väl borta sedan energiöverenskommelsen? Det syns på energiskatten på elektrisk kraft som hoppade upp i samband med att den försvann.

  26. King ́s Trail

   om MP fick bestämma så skulle vi gå tillbaks till häst o vagn

  27. Ivan Riumkin

   Äntligen, hittade jag en libertariansk youtube kanal på svenska. Trodde inte att det existerade

  28. Micke Lejon

   Miljöpartiet är direkt farligt för Sveriges utveckling Ett extremt extremistiskt parti

  29. jojjeist

   Algo comment

  30. Jesper Fransson

   Jag haver ytterst svårt att begripa hur det kan komma sig, att miljö och klimatkrisen skulle vara att betrakta som "ytterst tveksamma grunder" för nedläggning av ekonomiskt osunda etablissemang.

  31. Kalle Blomkvist

   Gällande Stenevi och makt; i offentlig/politisk kontext är det väl ganska sant att säga att makt är ett nollsummespel? Det uppkommer väl (helt) nya ministerposter ibland, men oftast när antalet ministrar ökar är det väl snarare just en fördelning av makt över vissa område till en nyskapad ministerpost, som tidigare legat under något annat departement. Helt nya maktbefattningar över områden som tidigare ej existerat bör väl rimligen vara ganska sällsynt även om det sker ibland. Inom näringslivet är det ju så klart inte sant, i synnerhet inom en enskild organisation är det helt uppenbart falskt. Svårt av klippen att avgöra med säkerhet vilken kontext Stenevi syftar på, men man får ju intryck av att hon talar om makt i samhället generellt, såväl offentligt som privat.

  32. Migge Mogge. du är BÄST. Lennart

   FLYG Bomba Flykting förlläggning Sverige i dag Tack

  33. futureinventor

   Koldioxid? Är inte all skit och gift i vår omgivning och mat något att bry sig om. Kanske är klimat frågor som handlar om koldioxid en distraktion? Tror någon att vårt jordbruk som producerar undermåliga livsmedel, mineral tapp på 50% minst, och har gjort åkermark till sjöbottnar, vatten rinner av inte igenom. Att förändra detta ohållbara har motarbetats. Minskad mineralnytta i våra livsmedel har försämrat vårt immunsystem. Pandemi begreppet har förändrats för att möjliggöra mass injicering av ett DNA preparat. Sanningen lyser fram ur spränghålen i Estonias skrov.

  34. nieooj gotoy

   ”Gröna lögner - Nej tack” Den T-tröjan hade jag köpt direkt! Bra som vanligt Henrik, tack!

  35. Beefy Beings

   Någon som vet varför jag inte får aviseringar om Henriks videos, trots att jag ställt in det? Bra video Henrik!

  36. Jonas Eilertsen

   Om dom är så kassa, vad gör de andra partierna för att lösa planetens framtid? Vi har på mindre än 100 år omvandlat mycket av naturen till vägar, kalhyggen, jordbruksmark utan biodiversitet och tagit bort våtmarker. Vi släpper ut mängder av gifter. Vi fiskar ut haven och skjuter djur till nästan utrotning. Vi släpper ut växthusgaser så att monsunregn och jetströmmar, mha av global uppvärmning, ändrar klimatet. Var och en av dessa stressorer kan nog vi och kanske natur och djur anpassa oss till. Men jag tror att alla dessa faktorer tillsammans stressar på de flesta ekosystemen och gör att dom försvagas eller kollapsar. Det är nog därför 1 miljon djurarter är utrotningshotade (5-20 miljoner finns på jorden). Inte nog med det, vi människor är ju beroende av de tjänster ekosystemen ger oss i form av mat (mha av bla pollinerande insekter), rent vatten, trä, mediciner, rekreation osv. Dessa resurser sinar hela tiden. Försvinner resurserna blir det kamp om dem och vi får krig och elände. Vi lever just nu bättre än någonsin och det tack vare planeten. Denna välfärd kommer försvinna om vi inte lever hållbart. Vi är ursprungligen en art som levt i samklang med naturen. Nu är vi avskärmade och bara tar utan att ge tillbaka. Känner själv att det inte känns rätt. Att lösa det kan nog göras på otaliga sätt. Vi är ju olika och därför kanske vi har olika lösningar. Låt alla partier lösa det på sitt sätt? Låt planetens framtid vara prio nummer 1!

  37. Anders Folke

   Tänk att marknadsekonomi är så viktig för vissa just när det gäller energiproduktion. Ett område där detta resonemang inte alls passar. Tvärtom egentligen - industrin kräver massor av energi, hela tiden och av högsta kvalitet. Man kan jämföra med vatten eller annan basal infrastruktur. Det krävs överskott, reserver och redundans. Året om, dygnet runt. En uppgift för staten (liksom säkerhet och medborgarnas trygghet... sjukvård... utbildning...). Sluta lek med Sverige!

   1. nieooj gotoy

    DU KAN EJ FLYGA / BARA VI NOMENCLATURA ELIT / VANLIG SVENSSON EJ

  38. Svindlarn89

   Hahaha 40 tummar ner? Hur är det ens möjligt haha?. Fantastisk jobb Henrik! Glad för att du står upp och säger ifrån!

  39. Zagartomir

   Vad är en klimatförnekare? Att det inte finns klimat?

  40. Anders Gullberg

   En sak som ni måste tänka på...att miljöaktivister såväl som MP har inte alls gröna fingrar som ni tror. Dom är även miljöbovar och bidrar även till industriproduktion vilket leder till ökad miljöförstöring. Sensmoralen...deras miljöpolitiken luktar ko-gödsel.

  41. Carl-Åke Utterström

   För 200 miljarder kan vi bygga två stycken 1 000 MW:s kärnkraftverk som tillsammans avger 15 TWh. 3 500 vindkraftverk om 7 000 MW avger 17 TWh eller i klass med kärnkraft inklusive eventuella lagringsmöjlighet. Om kärnkraft och vindkraft skulle kosta lika mycket per vindkraftverk så får varje verk kosta 16.7 miljoner eftersom vindkraften måste nybyggas minst tre gånger men då snittstorleken är 2 MW så kommer varje vindkraftverks verkliga kostnad att vara 30 miljoner. Svensk Vindenergi bekräftar att nybyggnad vindkraft är 15 miljoner per MW. KÄRNKRAFT ÄR BILLIGARE ÄN VINDKRAFTEN. Det är ren lögn att kärnkraften är dyr.

  42. Bandsmen

   Här får du en algoritm-kommentar. Hoppas den hjälper.

  43. mekstro

   MP ägnar sig åt patologisk lögnsamhet :) MPs avtryck i historien = en fis i rymden, men jädrar vad det stank...

  44. The Procrastinator

   Märtas ögon säger allt. Ren ondska i dem.

  45. joakim waern

   Tack till ännu en väldigt bra video. Många av de missförhållanden och galenskaper som du belyser grundar sig någonstans i samma drivkrafter känns det som. Lögner, hjärntvätt, önsketänkande och apati...

  46. Jakob Larsson

   Härligt att dina analyser nått ända in i Riksdagen! Dina mycket grundliga och träffsäkra inspel i samhällsdebatten kommer klä av många politiker framöver.

  47. Otto Zell

   lagen som förbjud utvecklingen av kärnkraft värkar vara tillbakadragen sedan 2006

  48. Pekka Rousu

   Jag längtar till valet då MP får 3,9%

  49. MAX

   Fyfan, vad är det som händer med Sverige? Vart fan är staken? Vi håller på att bli det mesigaste landet på jorden, ingen överdrift.

  50. Robert Granat

   Henrik. Varför inte ställa upp i valet nästa år? Du skulle få min röst direkt.

  51. kardo kaki

   Nu skänker man vaccin som ingen vill Ha och gör det till bra reklam för MP. Varför skänker man inte Pfizer istället 🤷‍♂️🧐. www.svt.se/nyheter/inrikes/sverige-skanker-en-miljon-astra-doser-till-covax

  52. JOHN DAVID D L'ARCHEVÊQUE

   DU KAN EJ FLYGA / BARA VI NOMENCLATURA ELIT / VANLIG SVENSSON EJ

  53. Pigeon

   Är det som nu kallare än normalt är det bara väder Är det däremot något varmare är det klimatkris

  54. Bo T

   Klockren kritik av nystalinisterna i Miljöpartiet.

  55. Susanne Nyman Bäck

   Sagt det förr, lägg ut dina videos som poddar! Jag behöver inte se!!

  56. Liam N

   Utrikesfödda ska fan spela på exakt samma regler som inhemska individer, ingen special treatment. MP är vedervärdiga, dom ligger under 4 % spärren, hur kan dom ständigt få mer under valdagen och varför hamnar SD alltid på 17 eller 18% när dom dagen innan och efter valet ligger på långt över 20%... election fraud much? Det är ju nästan så man tror det är ett Amerikanskt val! Good God vad Alice Bah är motbjudande, väldigt oattraktiv som kvinna.

  57. Mattias Devlin

   Sveriges riksdag är full av obildade dumskallar och tillika ohederliga demagoger, det ena utesluter inte det andra...Henrik! Sedan måste jag påpeka att MP är uppdelade i två huvudläger, ljusgrönt och mörkgrönt. De ljusgröna tror på individuella val kan lösa miljöproblemen. De mörkgröna är djupekologer och marxister, de tror endast på auktoritärt styre och nödslakt av flocken kan rädda världen från undergång. Vilka som är tonsättande för partiet är lätt att räkna ut...

  58. Anders Gunee

   Ett otroligt knivskarp och mycket viktig genomgång av politiska lögner !!!

  59. Paul Ingvarsson

   Är det vettigt att diskutera kärnkraft och Bromma samtidigt? Det är ju helt olika frågor!

  60. Catarina Alveus

   Får agresioner bara av att höra ordet miljöpartiet. Nästan värre än sossarna . Miljöpartiet har tappat all trovärdighet , ja nu den lilla dom haft . Om inte trädkramarna får upp ögonen på vad det är för galna människor som ingår i det här partiet, kan vi lägga ner Sverige nu och på en gång.

  61. Pekz00r

   Du är extremt selektiv med vad du säger angående kärnkraftens lönsamhet. Effektskatten är sedan energiöverenskommelsen 2016 borttagen. Nedläggningsbeslutet togs 2015 och kunde definitivt ändrats om skatten hade påverkat lönsamheten tillräckligt mycket, men så var inte fallet. De nya säkerhetskraven är heller inget svenskt påhitt utan det är internationella överenskommelser. Sanningen är att kärnkraftens lönsamhet minskar i takt med att de förnybara alternativen byggs ut. Kärnkraften har mer och mer reducerats ner till effekreglering och då är den inte alls lönsam. Kärnkraft är det klart dyraste energislaget vi har i Sverige om man bortser från den rena reservkraften. Det är ju hyckleri att prata om lögner, osanningar och att förleda folk, när man samtidigt gör exakt samma sak själv. De övriga ämnena är jag inte nog påläst på för att kunna bemöta, men jag hoppas att din argumentation är mer ärlig där.

  62. Niklas

   Bra program, intressant att se på👌🏻

  63. jonas jeppsson

   Det tragiska är att människor ändå köper lögnerna

  64. Milan

   Förbjud MP dom är Sveriges helvete

  65. Ti Ger

   Jag är absolut för att tänka på miljön, men MP resonemang kring Bromma nedläggning är absurt. Hur kan man basera resande på året 2020? Kan tro att de är totalt obildade. Hur miljövänligt är det att sedan behöva bygga ut Arlanda?

  66. Drudley

   Jag blir lite nyfiken på vilka det är som glider in och dislikar videon och varför.

  67. Erik Andersson

   Tja... jag räknar kallt med att olönsamhetskalkylen läcker snart

  68. Vet bäst, förstås

   Om det blir en rejäl vinter så är det bästa som kan hända höga elpriser och ökade fossila utsläpp. Tack mp ni har fått det precis som ni vill!

  69. init100

   En utmärkt video. Bra uttryck förresten, "gröna lögner", den snor jag (med credits naturligtvis). En sak som kan vara intressant att veta vad gäller kärnkraften är att det ser ut som att Miljöpartiet har hittat ett sätt att stänga av alla kärnkraftsverk 2023 utan att behöva fatta beslut om detta. Mellanlagret för använt kärnbränsle (alltså vattenbassänger där avfallet lagras i väntan på slutförvar)) börjar bli fullt och skulle behöva byggas ut från 8000 ton till 11000 ton, men detta kräver ett regeringsbeslut. Även det väl utredda och planerade slutförvaret kan inte börja byggas utan ett regeringsbeslut. Enligt uppgift har Miljöpartiet blockerat dessa frågor sedan 2018 och vägrar fatta beslut, och det innebär att mellanlagret blir fullt under 2023. Det blir då omöjligt att fortsätta driva kärnkraftsverk i Sverige.

  70. ninjabunny

   Så nu börjar du ta material från anime? Haha oväntat men kul

  71. Bassa the heling mind Cassa

   Dom e spyr spyer

  72. Patrik William-Olsson

   Angående den analys Märta Stenevi gör angående makt är min uppfattning att "missförståndet" grundar sig i att många blandar ihop marxism med socialism. Märta tror säkert att hennes uttryck går i linje med socialismens mål. Detta är fel. Socialismen vill lyfta proletariatet till att bli "petty bourgeoisie" med hjälp av medel från bourgeoisie. Detta är inte förenligt med en analys där narrativet nollsummespel är kärnan. Marxismen har i mål att förstöra bourgeoisie och ge alla resurser till proletariatet som grupp. Vilket går i linje med narrativet. Sedan finns det en gråzon i att Märta kanske inte vill ta allt men bara en hyffsad andel. Detts skulle kanske kunna kallas "petty communism" (engelskt) eller nått. Tar gärna en diskussion om någon motsäger min analys.

  73. Martin Blomstrand

   MP, det största hotet mot svensk välfärd.

  74. Åsa Gustsfsson

   Har du bankgiro också?

  75. Tundra outdoor

   Hur kan partiet me 4% fullfölja allt detta?

  76. John Pak

   Tack för ännu en bra video👍MP har erhållit oproportionerligt stort utrymme att montera ner vårt land. Någon form av konsekvensanalys av de tagna miljöbesluten saknas som vanligt, varför vanliga människor kommer i kläm. Hur länge ska MP få hålla på med detta? Märker stora delar av befolkningen ingenting?

  77. Turd Ferguson

   Är bara här för att lägga till en kommentar för att boosta videon i SEproms algoritm....

  78. T Mac

   HELA DEN SVENSKA STATSAPPARATEN ÄR SÅ JÄVLA KORRUMPERAD ! SAMTLIGA OLIKA UTREDNINGAR SOM BESTÄLLS AV STATEN ÄR PÅ FÖRHAND REDAN BESTÄMDA RESULTAT, DE ÄR ENBART TILL FÖR ATT FÖRDRÖJA BESLUT ELLER ATT FÅ RESULTAT DE VILL HA BÅDE POSITIVA o NEGATIVA. FYY FAAN! VI MÅSTE BYTA REGERING!!

  79. Johan Andersson

   Tack igen Henrik, ditt arbete är viktigare än någonsin! 💪👍

  80. Willy Norrmen

   Gammla Svedala måste vändas ut och in i denna idiotiska psykos.

  81. Stefan Carlsson

   "Gröna lögner nej tack" skulle bli en snygg dekal att sälja... jag köper ett gäng direkt.

  82. Stefan Carlsson

   Suverän video 👍

  83. Ulla Steinberg

   👏🏻💛👏🏻💛👏🏻💛💛💛💛💛💛💛

  84. Sven Johansson

   Bästa programmet i Sverige idag

  85. David Os

   Takk igjen for en veldig bra og informativ video. Miljøpartiet i Norge er like ille. Du er den skandinaviske Jordan Peterson!🙂

  86. Birre Dahlgren

   Henrik Jönsson borde bli politiker! Liberaldemokraterna!!😁

  87. johan hjälmerhag

   Stenevi i ”Sverigesamtal”!

  88. Lars Hässler

   Miljöpartiet är direkt livsfarligt då deras klimatreligion uppenbarligen ursäktar alla tänkbara lögner och annat fulspel. Fanatism och demokrati går helt enkelt inte ihop. Ett demokratiskt styre förutsätter ärlighet och den dagen lögner och annat fulspel ursäktas med "för den goda saken" eller religiösa trossatser är demokratin hotad. Privilegiet att få företräda folket vid fattande av beslut som vi underlydande måste följa ställer naturligtvis extremt höga krav på ärlighet och transparens. Varje politiker som ljuger skall enligt min uppfattning dömas till fängelse, förlora sina privilegier (inklusive eventuellt intjänad riksdagspension) och slängas ut ur riksdagen.

  89. Ann Ringbom

   Träffsäker som alltid. Varje dag ekar det i mitt huvud, kejsaren har ju inga kläder!

  90. Tomas 71

   Delat. Bra förklarat. Saknas gör var pengarna tar vägen. Tyvärr är vi alla så bortkollrade att vi inte förstår sammanhanget. Annat (O) lustigt är att vi valt in en kraft vi motsatt oss under 70-80 talen.

  91. Michael Karlsson

   Har skickat denna till MPs facebooksida😀..

  92. Michael Karlsson

   Ja, miljöförstöring och klimathotet är helt skilda saker.. Klimatet kan man inte göra nåt åt hur gärna man än vill. Tack för ett ännu lysande avsnitt😀👍

  93. Michael Erikssn

   Skicka alla ljugande Miljöpartister till Guantanamo !

  94. bergstrom oliver

   Henrik Jönsson!

  95. bergstrom oliver

   En M-KD-regering kanske inte är lösningen på alla problem men den vore bättre än den nuvarande regeringen.

  96. Mrklementin

   Miljöpartiet som vill förbjuda plastpåsar, men samtidigt främja flytt av 100.000-tals människor - årligen - från varma klimatzoner till kalla Norden - där varje enskild extra bostad måste vara vinteruppvärmd. Vän av klimatfrågor borde tycka att humanitär hjälp där det redan är varmt, är att föredra. Än att flytta miljontals människor till Sverige. Varje gram koldioxid extra som släpps ut globalt, borde vara något som Miljöpartiet verkligen borde reagera över. Paradoxalt nog är just Miljöpartiet det absolut sämsta alternativet för vår miljö, kvinnofrid, jämlikhet och grundtrygghet.

  97. HÖGERHÖGER

   Han tog mig verkligen "off guard" med häng på! Bra Video som vanligt. Jag var Miljöpartist när jag var 4 år gammal.

  98. Robert Karlsson

   Miljöpartiet betyder skatt på skatt

  99. Reaper

   Stenevi verkar inte förstå att det hon faktiskt beskriver är en del av marxismen. Antingen det eller så är hon så oärlig att hon inte vill kännas vid den beskrivningen. I vilket fall som så har hon inte mitt förtroende. Det som är slående är att ljuga för att man som politiker ska framstå som förträfflig har blivit vardagsmat inom Svensk politik.

  100. John Uotela

   förritiden satt mindre begåvade människor på särskilda boenden , idag springer dom inte bara fritt runt i samhället dom sätter även prägel på samhället , dom sitter även i rosenbad och regerar och styr , och fan ta den som vågar klaga den djävulen ska bli av med jobb och allt som har med tillhörighet till sammhället att göra, varför skulle det annars se ut som det gör , rätt är fel , fel är rätt , allt är upp och ned, in och ut , galenskapen är dagens normalitet.