LIBERALERNAS VÄGVAL: SOCIALDEMOKRATERNA SPÅRAR UR

64tn visningar5

  På Liberalernas partiråd den 28 mars beslutade en överväldigande majoritet att partiet ska stötta en borgerlig regering vid nästa val.
  Beslutet fick statsminister Stefan Löfven att utmåla Liberalerna som ännu ett i raden av partier han fruktar ska äventyra Sveriges demokrati. I samma intervju prisade även statsministern vänsterpartiets demokratiska kompass, i ett utspel som på grund av sin regelrätta historierevisionism utlöste ett befogat medialt ramaskri.
  Varför har reaktionerna på Liberalernas beslut blivit så starka? Varför är statsministern så angelägen att utmåla legitima partiers beslut som demokratifarliga - samtidigt som han försvarar ett parti som bevisligen faktiskt hyst totalitära ambitioner? Och vad händer med ett samhälle där den sittande regeringen utmålar oppositionen som demokratiskt illegitim?
  Dessa frågor tar jag upp i veckans video.
  KÖP MIN T-SHIRT “Demokratins förgörare” här:
  👕 bit.ly/2LaqAry
  STÖTTA MIN VIDEOPRODUKTION:
  ----------------------------------------------------
  🥇 Stöd mig via Patreon:
  www.patreon.com/HenrikJonsson
  📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02
  🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com
  FÖLJ MITT VECKOBREV:
  💌 mailchi.mp/7f8b9bed9375/henrik
  Innehållsförteckning:
  00:00 - Intro
  03:00 - Liberalernas vägval
  04:30 - Från frisinne till vansinne
  10:00 - Optik och praktik
  15:00 - Olyckskorpar och asgamar
  18:30 - Odemokratiskt demokratiförsvar
  24:30 - Outro
  KÄLL-LÄNKAR:
  ----------
  DN-intervjun med Löfven:
  www.dn.se/sverige/lofven-begriper-inte-att-l-kan-samarbeta-med-ett-icke-demokratiskt-parti/
  “Hyckleri som saknar motstycke”
  www.svt.se/nyheter/inrikes/kristersson
  “Inget skäl att rösta på Liberalerna”
  www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/GaReEB/det-finns-inget-skal-att-rosta-pa-liberalerna

  Publicerades den 16 dagar sedan

  Kommentarer

  1. Henrik Jönsson

   ALLT ÄR ENYAS FEL. Om någon undrar så är det alltså inte JAG som monetiserar den här videon. På grund av att jag inkluderat 10 sekunder av Jean Claude van Dammes "Most Epic of splits" har alltså Enyas skivbolag WMG fullständigt LUSAT NER den här videon med reklam. Så ni kan ju lägga på minnet att inte köpa deras skivor istället.

   1. Tobbe Bergman

    @snuffeldjuret Det beror helt på vilken plattform/webläsare man använder ! Just nu använder jag min surfplatta med Android och Kiwi browser med Adblock och ser aldrig någon reklam ! På min stationära dator funkar Adblock utmärkt i kombination med Google Chrome !

   2. snuffeldjuret

    @Tobbe Bergman om jag fattat rätt är det lite bökigare att fixa det på mobilen/plattan.

   3. fimfengius

    Störs faktiskt inte av reklamen. Tycker sakinnehållet i din video på alla sätt gör reklamen värd att rullas.

   4. Tobbe Bergman

    @krijo210 Trodde alla hade Adblock ! Jag ser aldrig någon reklam !

   5. Fredrik Jonsson

    Klassiskt Enya! Alltid en kul idé och låter bra i stunden, men efter är det mest ångest.

  2. Johan nakfd

   Vältaligt och träffande som alltid ❤

  3. Thomas Hörz

   Pelle Jönsson har aldrig varit på spåret

  4. Pär Guth

   Så sant som det är sagt. Det är inte demokratin som är hotad - det är socialdemokratin.

  5. Dehistoriapiscium fish

   Alltså, det handlar om en genuin oro för ett parti som har koppling till högerextremism. Det är inte en konspiration eller en lögn han sprider för att sitta kvar, utan det är hans genuina oro, befogad eller inte. Sen var kommentaren om VPK lite.. märklig, kan en tycka. Kommunister i sig har (tror det eller ej, alla är inte Stalinister) stått på demokratins sida i väldigt mycket men VPK hade ju nära samarbete med Sovjet. Så rätt så taktlöst

  6. Vera Sevet

   Stefan Löfven själv är kriminell

  7. MoonWolf

   Åh herregud vad du steg i mina ögon när du använde Cersei Lannister, kamrat Jönsson. Och jag som inte trodde du kunde bli bättre! Du tillhör en mycket liten grupp (tillsammans med tex Ordförande Allard) som ger mig hopp om Sverige. Tack för ytterligare en fantastisk video!

  8. Micael8000

   Från klarhet till klarhet! Mycket bra! 👏🏻👏🏻👏🏻

  9. John Heijke

   En stor anledning att åter igen tacka dig Henrik Jönsson för en briljant analys av vad som sker i svensk politik. Dessa presentationer är inte bara tydliga och klarsynta. De är också högst underhållande.

  10. Kenneth Moh

   Nja, bra program och det är riktigt att V, S samt C har haft en rasistisk bakgrund. Man kan nog också lägga till M och L också under andra världskriget. Efter att ha studerat SD så är jag inte riktigt säker om de har varit rasistiska. Partiet var ju egentligen emot att gå med i EU och invandringsfrågan var ju en del av det. Att man inte vill ha massinvandring är ju inte att vara rasistisk.

  11. Viktor Karlsson

   Tack för en bra och viktig kanal med samhällsinformation Henrik! Idag lånar jag lite power från dina lyckade tittarsiffror, ursäkta min fräckhet, jag får bjuda tillbaka nån dag, ser fram emot Trumps nya plattform med spänning. Jag vill slå ett slag för jämlikheten rörande oss pappor och mammor. Vi pappor förlorar i nio fall av tio vårdnadsmål i Rättsväsendet och tvingas i tio fall av tio att betala underhåll. Ska det vara så? Denna 11 år gamla sång, tillägnad min son skrev och producerade jag i Skärholmen 2010. Gör gärna tummen upp. Önskar er en trevlig dag! Titta på ”Viktor Radar featuring Michael Ngum - My Son (Never Gonna Give You Up)” på SEprom seprom.info/clone/video/t7tpibh7aJSUxmg.html

  12. Gunnar Isaksson

   Övervägande majoritet? Så lät det inte i SVT/SR där hette det knapp majoritet. Där hör man!

  13. aon10003

   Du kritiserar alltså sossarna för att dom inte vill arbeta med ett Nazistisk parti. Snacka om att spåra ur.

  14. Pellemanify

   Äckligt att det funkar så.

  15. Willy Norrmen

   Ut i främsta ledet, finns som gör det annars tar vi det i Tinget.

  16. Björn Johansson

   Nästa steg är kanske att hävda valfusk om inte Socialdemokraterna vinner valet.

  17. Tor Henriksson

   Skulle inte vilja samarbeta med L nu

  18. Omega

   S vet att åsikts ridån håller på att ändras emot dom och är bara desperata att hålla uppe den nuvarande makt ordningen och gör allt för att få den att vara kvar i deras tjänst.

  19. Gerald Wennerlund

   Jag har en undran över det som sker i Sverige. Vilken tyngd har Sveriges "konstitution" för våra politiker? Sveriges grundlagar är de fyra grundlagar som reglerar Sveriges statsskick. Dessa grundlagar är regeringsformen, tryckfrihetsförordningen, yttrandefrihetsgrundlagen och successionsordningen. Grundlagarna fungerar som en grundnorm som är överordnade andra lagar och bestämmelser.

  20. M B

   Sosse fasonerna måste få ett slut!

  21. Göran Björklund

   Tänk att jag faktiskt inte tittar på dig men gärna vill lyssna! Då är det bara löjligt med de ljud som kommer så fort det ska visas någon symbol.

  22. fimfengius

   Hej Henrik, såg din video först idag och den är väldigt viktig och väldigt bra. Dock har jag en undran som handlar om varför den vänsterliberala falangen i partiet, dvs journalistkåren, vill stjälpa sitt eget parti genom att helt opponera sig mot partistyrelsen förslag att samarbeta med SD? Begriper inte den här falangen att de håller på att skickas ut ur Riksdagen och därmed bli helt nollade? Således, vad är det för processer i den här falangen som gör den så självdestruktiv som liberal? Den hade ju bättre passat in i Centerpartiet eller faktiskt i Socialdemokraterna. Och då undrar man varför den helt enkelt inte förlägger sig där den hör hemma istället för att söndra sig själv? I övrigt definierar nog SD sig själva så som socialkonservativa (dock med nationalistisk grundsyn) och inte som direkt nationalkonservativa. Endast AfS ser ut att definiera sig som ett helt nationalkonservativt parti. Tack!

  23. Bengt Hansves

   Gör någonting om Centerpartiet / Bondeförbudet ! De tappar också många toppnamn nu !

  24. Bengt Hansves

   För att någonting skall kunna transformeras måste det störtas ner i grunden ... Skapande förstörelse eller som det sades i DDR:s nationalsång.. " .. Auferstanden aus Ruinen ..! " :-)

  25. Bosse Raven

   Det största hotet mot demokratin är såzzarna. 🤮

   1. Anders Svensson

    Internet och verkligheten är Sossarnas största fiende !

  26. Martin Mellembakken

   Du har blitt sykt god til å lage videoer mann, veldig bra forklart på en underholdende måte.. Stefan löfven er en farlig mann dere må få slike folk ut av politikken ellers mister dere landet fortere enn du klarer å si radikal globalisme

  27. Ingrid Arvidsson

   Ojojoj så arg Löfven är för att liberalerna gör det som sossarna gör. Smider ränker, planerar och ser över strategier. Visar på hur svag deras politik är. Ja det är odemkratiskt. Men det borde Löfven ha tänkt på själv med sin egen mångfalds kultur.

  28. Mats Nilson

   En förträfflig video, det kan inte förnekas.

  29. Scamaz

   Om Sossarna får 40% av rösterna Sossarna: Demokrari är underbart och det fungerar! Om Sossarna får 10% av rösterna Sossarna: HÖGERPOPULISTERNA HOTAR DEMOKRATIN, RÖSTA PÅ OSS FÖR ATT RÄDDA DEN!

  30. Enrique Torrente del Valle

   Stort tack Henrik, nydelig presentation!!! Dock bör nämnas att sossarnas extremt korporativistiska politik har varit relativt antidemokratisk sedan 70-talet så detta fenomen är ingenting nytt. Agitationen blir dock alltmer lik Adolf Hitler själv i takt med att dess mutbara valboskap minskar och makten till denna maffian ser sig hotad. Kommer fortfarande ihåg en partiledarutfrågning på 80-talet som gjordes av studenter och hade till syfte att involvera yngre krafter i politiken. När Olof Palme fick en lite väl komprommeterande fråga från en påläst student svarade Palme med osedvanligt arrogant blick: - Jag tror… att du har förläst dig på Svenska Dagbladets ledarsidor. Något svar på själva frågan studenten ställde fick ingen av oss och SvT hade tydligen inte något intresse av att pressa denna -för många ur fårskocken svenskarna väldigt populäre ledare- på någon förklaring eller att han verkligen svarade på studentens fråga. Med tanke på att korporativismen är fascismens lillebror så har jag god grund för att kalla denna korrupta organisation för sossefascistisk. Som äkta knegare har jag ingenting gemensamt med detta maktkåta bidragsparti och skäms för hur de kan kalla sig för något som helst som överhuvud taget innefattar ordet «arbete».

  31. Niclas Horn

   Jag har alltid varit sosse, observera, varit. Men som Stefan å Co håller på kan jag bara inte rösta på dem längre. så jävla trött på allt skitsnack de kör med. skit samma om andra partier gör det. sjunk inte till deras nivå.. men nej, de sjönk ännu lägre. alla på S sidan är rökta hos mig och många andra.

   1. Anders Svensson

    Ett uppvaknande ! Guldstjärna till dig !

  32. palpatine84

   Bra video. Ful slips.

   1. Anders Svensson

    STFU !

  33. Antakaran

   Hur kan skitpartier runt 4% få större inflytande än partier runt 20%? Demokrati?

  34. carl magnussen

   Socialdemokraterna = High treason towards people, culture and nation.

   1. Anders Svensson

    Traitors plain and simple !

  35. Andreas Wilson

   Vad är den största risken ? Att S totalt förstör Sverige eller att liberalerna samarbetar med SD. På vilket sätt hotar detta demokratin?

  36. Ti Ger

   När kommer Order 66?

  37. HEJ HEEEJ

   Det är bara sd och vänsterpartiet som sticker ut i Svensk politik, lika halvkorrupta båda två tyvärr... dock inget i jämförelse med resterande 6. Tror det sker ett politiskt skifte, små skitpartier åker ut, till en början L och MP och sen flyger KD och centern ut...

  38. HEJ HEEEJ

   Sossarna borde inte ens ses som vänster, vad är vänster med dom?? Helt sjukt oprogressiva, vill bara ha makt??

  39. Thomas Hörz

   Till och med Pelle Jönsson vet ju att SD vill ha ett samhälle som liknar de i Ungern och Polen. Hans krav på vilken sorts demokrati vi skall ha kan nog inte bli lägre

  40. Sir TogII

   Beklämmande, men jag tror det behövs en total breakdown innan något bättre kan växa fram. Frågan är hur mycket som förstörs innan dess.

  41. Migge Mogge. du är BÄST. Lennart

   Sverige är inget land Sverige är en Flykting förlläggning inget annat ADOLF LÖVEN HATAR SVENSKA FOLKET FLYG Bomba Flykting förlläggning Sverige i dag Tack

   1. Anders Svensson

    Fuhrer Löfven & Co måste bort !

  42. Liam N

   Manipulerar och kommer över ens, så att 20-25% av folkets röst är tystad... ...anklagar DOM sedan för att vara "ett hot mot demokratin" =)

  43. Åke Andersson

   Som 40-talist undrar jag varför inte sossarna kommer med politiska förslag som går att realisera för att vi (Folket) skall få det bättre istället för att kasta skit som elaka pojkar och flickor i en sandlåda? Hoppas att ni tänker till eller så hoppas jag att ni försvinner för gott.

  44. Robin Lundahl

   S är just idag det enda hotet mot demokratin i Sverige.

  45. Göran Nyrén

   Skall Liberalerna sitta i någons knä, är det bättre att de sitter i SD: s knä än i S knä. S förstör vårt land och använder härskartekniker som skall hålla Liberalerna på mattan. Man påstår att L blir osjälvständigt om de väljer SD att kompromissa med och påstår att L får dålig värdegrund. Just det diffusa begreppet värdegrund använder S flitigt som härskarteknik mot SD. Vilken värdegrund har stora grupper av invandrare, med tanke på de problem vi fått ?

  46. Anders Hall

   Snygg slips. :)

  47. Samuel Estenlund

   Den bästa på länge!

  48. Björn R Bergman

   L räknar kallt med att inta samma roll i en borgerlig regering, som MP har i nuvarande. Dvs " En minoritet styr landet"!

  49. Willthorn WILLTHORN

   Det här var ditt bästa avsnitt.

  50. Conny Moreno

   Inget konstigt att rövfen "diktatorn" som inte är folk våld som han verkar tror.

   1. Anders Svensson

    Ähhhhum ! Är du frisk ?

  51. Elora

   Om det är några som är odemokratiska i Sverige så är det Sossarna. De om några borde värna om demokratin, men istället försöker de förstöra den med som mål att behålla makten. Sedan att andra partier kan använda sig av samma saker och sedan göra landet otroligt odemokratiskt är en annan femma...

  52. ElitsidanElitTV

   Suverän avslutning på detta avsnitt. Detta borde visas för alla svenskar som har något som helst sunt förnuft kvar.

  53. 999mikemc

   Heja Socialdemokrati 😁

   1. Anders Svensson

    @999mikemc Hjärntvättade individer går INTE att resonera med ! Tack för att du bekräftar det ! Faktum är att Sossarna har mest blod på sina händer gällande Nazism ! Dessutom finns det gott om bildbevis där Sossar gullar med diktatorer ! I jämförelse med vad Sossarna är skyldiga till så är SD's relationer till Nazism en fis i rymden !

   2. 999mikemc

    @Anders Svensson ändock ett dåligt bevis.

   3. Anders Svensson

    @999mikemc Ett lands narkotikapolitik är en bra markör för hur sjukt eller friskt ett land är ! Sverige hör till de allra sjukaste och inhumana trots sina plakat om humanitär stormakt !

   4. 999mikemc

    @Anders Svensson bevisa dit påstående.

   5. Anders Svensson

    Socialism är Ondska !

  54. woodwyrm

   Väl rutet Henrik!

  55. David31567

   Kan ngn förklara för blir tokig ...när Björklund var partiledare så röstade 2/3 av L att man skulle gå med Löfven...sen Sabuni tog över 2/3 är emot Löfven...verkar f*n att de går partiledarens linje och kan inte tänka själva... vilken normal begåvad liberal trodde att stötta Löfven skulle ge + poäng???????????

  56. Robert Lundkvist

   Det skrämmer mig hur så många kan tänka sig att rösta på ett så motbjudande parti som Socialdemokraterna. Negativt kampanjande är den enda strategin. Demokratisynen är helt åt skogen.

   1. Anders Svensson

    Det är enkom idioter som lägger sin röst på S !

  57. Susanna Svensson

   Det har Löfven under alla 8 år klankat på andra partier, i stället för jobba för att få ordning i landet. Diskutera sakfrågorna är Löfven inte intresserad att diskutera. S försvarar sig hela tiden, de var inte var fel att det gå snett, det är föregående regeringens fel.

  58. Susanna Svensson

   Nya Moderater har varit nr. 2 S under Reinfeldts 8 år. Och M har furtsatt att vara S nr 2 även under de senaste 8 år som S och MP tog mandat att styra landet, har M böjt sig för S. Decemberöverenskommelsen och allt anat S vill ändra. S, MP har fått C och L till hjälp JÖK. Men även M fast inte officiellt är mycket medgörliga i allt vad S vill. Senast de 150 miljarder till EU. M borde ha en ny Gösta Bohman. Ulf verkar tillmötesgå för S.?

  59. Beer Drinker

   Nej, demokratin är inte hotad, därför det kan den inte vara i ett land som inte är en demokrati, utan är en DEMOKRATUR, som allt mer har utvecklats till Orwells 1984, och DDR-diktatur.

  60. Galnast Tok

   Socialdemagogerna har äntligen offentliggjort vad man menar med "hotet mot demokratin". Demokrati omskrivs från folkvilja till åsiktsförträffligthet där åsiktsförträfflighet alltså är synonymt till socialdemokrati. Det rör sig alltså inte om ett hot mot demokratin i dess klassiska mening, utan snarare om ett hot mot socialdemokratin. Det är förstås ingen nyhet att detta är vad hotet handlar om, men skönt att det äntligen bekräftats av Socialdemokraterna så eventuella missuppfattningar kan klaras ut.

  61. Micke P

   Sverige har blivit ett riktigt obehagligt land att leva i, med en halvfascistisk statsminister. Jag har för länge sedan beslutat att lämna detta land så snart jag har ekonomiska möjligheter. Löfvens fackförenings maffia- och översittar skitsnack, ivrigt påhejad av stollen Arnstad, visar att jag hade helt rätt. /Micke P

   1. Anders Svensson

    Kolla in 30 minuter med Ylva Johansson ! Folk som anser att hon gör något gott borde fanimej omyndighetsförklaras !

  62. Sven-Erik Olsson

   Henrik glöm inte sossarnas totalitära ambitioner och den de facto totalitarism som de utövat under sina "starka" decennier

  63. broadbandtogod

   "Ska jag rösta 7 klöver eller 7 klöver... hm, svårt val" - En svensk

  64. vidar ulvstig

   bra Henrik ser dej jämnt rak och tydlig och helt rätt man ser ju på Steffe att han är ju som en strykrädd hund,,, "jag måste sitta kvar,, vad skall jag göra annars,, jag kan ju inte Svetsa"

  65. Gunnar Karlsson

   Ny kamera? Snyggt!

  66. pqsnet

   Apropå Partiernas mörka förflutna... 23:07 Vi behöver inte gå så långt som 1940-tal, inte ens så långt som 1970-tal. Faktum är att flertalet etablerade partier så sent som 2013 helt öppet ägnade sig åt tvångssterelisering av minoriteter i Sverige. Det kan ni läsa om på RFSL Rubrik: "RFSL: Ge skadestånd till tvångssteriliserade transpersoner"

  67. Myrslokstok

   Att borga 1 miljon per svensk var ju rent briljant.

  68. pqsnet

   Detta säger så oerhört mycket... 16:48 Att Vänstern drömmer sig tillbaka till Reinfeldts dagar... Det är ju också därför som Reinfeldt i tid och otid, liksom hans son bjuds in i Public Service och andra medier så fort man ska ge sken av att en Borgelig röst ska representeras. Reinfeldt är lika höger som 17:39 Annie Lööf.

  69. Xantippa1000

   Allvarligt. Jag hoppas L stannar kvar och att MP försvinner istället. Om jag nu måste välja alltså. Ett borgerligt block behöver ALLT stöd eftersom jag befarar att muslimska Nyans kan ta sig in. Det behövs nämligen inte så många röster. Och de kommer givetvis samarbeta med S, C och MP! Tillsammans kan de, om olyckan nu är framme, få majoritet. Och då är det kanske totalt kört för gamla Svedala. Jag hoppas INNERLIGT att jag har fel! En mycket bra historisk beskrivning av L - tidigare Folkpartiet. Samt övriga partiers synder. TACK Henrik! 💐💐💐 Delad? Självklart. !

  70. pqsnet

   Seriöst Socialdemokraterna har tappat det helt. Ett Parti som inte kan acceptera att Demokratiskt invalda partier kan tänka sig att samtala med andra demokratiskt invalda partier, är i sig inte ett demokratiskt parti. Demokrati handlar om samtal och vilar på fötroende hos folket, inte skrämselpropaganda eller ideologiska floskler 18:53. Det Löfven varnar för är precis det JÖK ÄR, en mycket tvivelaktig konstellation utan folkligt stöd.

   1. pqsnet

    @Anders Svensson Ingen har dock klarat av att förklara för mig varför den Rödgröna Regeringen samtidigt satsade på att anordna vinter-OS i Sverige år 2026, men förlorade möjligheten till annat land, och dessutom satsade över en kvarts miljard på en ny flygplats i sälen som ska stå klar lagom till 2026... Flyget har ju MP och Greta skrikit sig hesa över.

   2. pqsnet

    @Anders Svensson Lagom till Miljöpartiet lovat att Snön ska vara borta för alltid och Svenskarna glömt hur man åker skidor. I alla fall om man ska tro deras nyförvärv, SVT meteorologen Pär Holmgren i en artikel i Expressen 2006.

   3. Anders Svensson

    Senast 2026 är de borta från all makt så håll ut ! Till och med Mona Sahlin sägs inse att det är kört senast 2026 !

  71. Mendaharin Tusca

   Är en instinktiv centrist, en gång i tiden när jag var ung innebar det för mig folkpartiet. Vartefter alla partier i Sverige alltmer dragits åt vänsterkanten har min röst glidit längre och längre mot högern som konsekvens, idag (med internationella mått) står ett parti ens i närheten av vad jag skulle se som mittlinjen, hatad och ratad som ett extremistparti av de andra.

  72. Claes Hallin

   Odemokratisk riktning säger Löfven. Han borde sakgt O-Socialdemokratisk riktnimg.

  73. DRAHK

   Detta är nog den bästa videon du har skapat! Tack för att du finns

  74. Terrible Willen

   Okej så om svetsis inte tycker antal väljare avgör hur stor makt man får??.... ae jag kan inte ens spinna vidare på den tanken utan att känna hur hjärncellerna dör i huvet:) ”Denokratin är inte hotad, men socialdemokratin är det” , summerar läget ganska bra.

   1. Terrible Willen

    @Anders Svensson jag vet knappt vad nån pratar om nuförtiden^^ det enda man kan va säker på, är att allt man säger på nätet, är fel:)

   2. Anders Svensson

    Du talar förstås om de SosseLobotomerade ! Been there, done that !

  75. Magnus Blomquist

   Det går inte att diskutera politik idag, allt för många är så hjärntvättade och viftar omedelbart med nazist- och rasistkortet och är helt oförmögna att lystna på argument. De har aldrig läst partiprogram och får sina nyheter endast från statsmedia och kvällstidningar, men ändå är de tvärsäkra att det bara är de som har alla fakta och de enda som har "rätt" värdegrund.

  76. Ville Vallo

   En dag hoppas jag få trycka din hand! ❤️

  77. Claes Granfelt

   Hej, Sossarna är inga demokrater, de borde kalla sig Socialdiktaturerna De är dessutom det mest populistiska partiet, Sverige har blivit det mest korrumperade folket eftetsom vi har flest bidragstagare. Problemet med bidrag är att det skadar samhället och kommer på sikt innebära att en kollaps är ounviklig. Svenskarna skall hela tiden vara tacksamma annars blir de av med sina bidrag. M.a.o. röstar man på Socialdiktaturerna fortsätter höja skatter och relativt sämre pensioner och sämre bidrag, en omöjlig ekvation.

  78. Skenet Shine

   Stefan Löfgren behöver gå bort

   1. Skenet Shine

    @Anders Svensson Amen till det

   2. Anders Svensson

    ASAP !

  79. riverman83

   När man börjar bli lite äldre och följt politiken i ett antal val så blir man knappast förbluffad hur partier ständigt ändrar åsikt och lojalitet. 94 till 06: Sossarna har egen regeringen, Göran Persson vägrar låta MP få några ministerposter trots att de budgetsammarbetar. 06 till 14: Alliansen styr, motverkar S och SD på alla sätt och vis, "kommer inte ta i dem med tång" blir ett begrepp. Reinfeldt håller "Öppna era hjärtan"-tal. 14 till 18: S tar över igen, låter denna gången MP sitta med i regeringen, skapar DÖ med borgliga partier för att hålla ute SD. 18 till 21: S fortsätter med hjälp av delar av Alliansen (C, L), allt för att hålla SD borta. Övriga borgliga kan nu tänka sig att samarbeta med SD efter 10 års uteslutning. C vägrar allt samröre med V. 22 till 26: (Troligtvis sker detta): L går tillbaka till de borgliga och kan tänka sig att samarbeta med SD efter 12 års vägrande. S tvingar C att föra budgetsamtal med V för att behålla sin regering. S vinner valet återigen.

  80. Henrik L

   Så jävla bra. Och det där om Centerns historia hade jag inte en aning om. Vart kan man hitta det? Kan vara bra att använda lite då och då ;-)

  81. barbara johansson

   Hur stoppar vi val fusk....

  82. barbara johansson

   Mycket obehagligt är det som pågår. samma shit som USA styrt av G.Soros...

  83. barbara johansson

   muslimsk country....

  84. Bassa the heling mind Cassa

   Hsn e den största terror mot sig eget lanf vi ville inte ha hans förgöeande av sverge

  85. Jarmo Minkkinen

   Räven verkar inte förstå vad Demokrati är för nått.Vi har ingen Demokrati idag Är sjukt få höra denna man säga dess ord om Demokrati.

  86. Jan Svensson

   Vad är lib.idelogi nuförtiden? Jan

  87. jes wes

   3:06 och globalisterna

  88. Thomas Lindberg

   SWEXIT & SOSSEXIT

  89. Thomas Leion

   Att världens största investerare redan har lämnat vet nog de flesta , men när 10 åriga pojkar på gatan i resten av världen utanför Sverige insiktsfullt pratar om att inte supporta centralbanker eller äga inom Wallenberg sfärens kontroll, så förstår man att det inte finns en chans att drain the swamp kommer tillåta att Sverige får finnas kvar i sin nuvarande form. Efter denna video kan man dock undra hur många generationer det kommer ta innan kvarvarande Svenska befolkningen lämnat huvudstads-syndromet och själv väljer stega in i insikts-samhället. Men jag har gott hopp då Svenskar alltid varit teknik intresserade och när denna fjärde vågens "hale Mary" blivit offentlig kommer friheten och möjligheterna i framtiden lysa starkare än offentliga sektorns uppfattade trygghets-struktur.

  90. agges boys

   Rakbladsvasst och träffsäkert fantastik bra!

  91. MaskinistN

   Svensk politik handlar ju enbart om SD.

  92. Daniel Edström

   Sveriges bästa content producer! O gnäll inte på Svengelskan är ni snäll

  93. Hugo Swiss

   Åjo, visst är demokratin hotad. När vi har en statsminister som ÄR själva hotet, med sin vilja att helt subjektivt (efter den egna motaluppfattningen, om vi skall vara snälla) stävja det fria ordet, således att bara ”rätt åsikter” skall få kallas demokratiska, och skall få finnas, i medier som SEprom, Facebook, Twitter och Instagram. Då ÄR socialdemokratin inte bara ett hot mot demokratin - de är fullt ut antidemokratiska! Dagens mediastyrning har redan fört oss nästan hela vägen till sovjetunionens ”Pravda” - det tillåtna mediet, givet namnet ”sanningen”... Inte ens i det som så länge gjorde anspråk på att vara frihetens högborg - USA, är ordet längre fritt, sedan de politiskt korrekta antidemokratiska krafterna infiltrerat utbildningsväsende såväl som media, och nu kan stänga av till och med den egna presidenten när de tycker det han skriver är obekvämt. Precis som inte Trumps totala oförmåga att framställa sig själv som en tänkande och förståndig människa skulle räcka, nej, han måste tystas... Och det är ju till och med en uttalad policy idag, från PK-håll. Motståndet skall inte föras dialog med, de skall tystas, så man slipper dialogen. Kan de bli mera antidemokratiskt?

  94. Catja Blom

   Fattar inte den statsstötta medierna att de inte är trovärdiga mera😂

  95. Catja Blom

   Vi har kakistokrati som leds av löfven!Vad annat kan man förvänta sig då ?Folket borde äntligen vakna NU

  96. dilars1

   2022 kommer nog det "demokratiska " partiet S att be V om samarbete+C+M

   1. dilars1

    Inte M utan MP

  97. Mr Hyde

   Sorry Henrik! Du är som en jobbig efterrätt på en sorglig begravning, du har ju rätt, men ingen jävel orkar lyssnna på dig. Lös det så är du min för evigt!!!

  98. k mj

   👍🏽👍🏽

  99. Katarina Ekstrand

   Strålande! Men varför nämns inte Miljöpartiet? En vågmästarroll med frispråkig lördagspolitik som cementerat tystnadskulturen.

  100. Mikael Pruttsson

   Bra avslutning, Henrik! Lite mer pang på rödbetan.