Henrik Jönsson är entreprenör, författare och estet. I denna kanal kan du ta del av Henriks åsikter, analyser och förklaringar rörande svenska förhållanden som individ och företagsledare.

Följ även Henriks engelskspråkiga kanal här: seprom.info

Website: www.henrikjonsson.com
Instagram: instagram.com/dappermind/

 • 30
 • 11 247 429

Kommentarer

 1. Olle Lindskog

  SVT måste skämmas ögonen ur sig. Det är precis den här typen av "vuxna" diskussioner vi behöver. Vi kan inte basera det politiska klimatet på att kasta skit på varandra och lyfta fram vad andra inte gjort. Jag skulle gärna se fler allmänna diskussioner där politiker umgås och diskuterar vart man vill föra Sverige i en ärlig och respektfull dialog. Jag skulle också vilja se mer av vad politiker har för vision framåt. Det är trots allt framtiden vi skall leva i.

 2. Torbjörn Sjödin

  DEMOKRATISK TALANGJAKT PÅ SVERIGES FRAMTIDA ENERGISYSTEM Föreslår en samling av alla grupper som förstår att Sverige behöver säker och billig el för att möta både trygghet och utveckling. Kräv en serie program hos vår skattefinansierade Public Service om en allsidig extern energikommision - ett forum utan politiker med självvald expertpanel och moderator - får komma till tals och nå alternativ / helst slutsats Kunskapen / slutsatser med förutskickade frågor och konsekvenser besvaras av politiker i en skarp hearing inför svenska folket som sedan får rösta i direktsändning Bästa förslag går vidare och utsätts för utvärdering till ett vinnande förslag nås. Demokratiskt underlag för att revidera energipolitik inför nästa val. Torbjörn Sjödin Östersund

 3. Olof Thorn

  Samhället är fullt av känslostyrda idioter. Det är biologiskt betingat och inget vi kan göra något åt. Dessa individer behöver enkla svar och tryggheten av en stor grupp som tycker likadant. Därför är det helt nödvändigt att dessa individer fångas upp av religiösa samfund. Moderat religion är mindre skadligt än radikala politiska rörelser. Religionen lovar ett paradis efter döden om du blint följer moraliska regler, ritualer m.m. De radikala politiska rörelserna lovar ett paradis på jorden om samhället följer deras moraliska, politiska regler. Radikala politiska rörelser har skapat vanstyre och tyranni genom världshistorien. Moderata religiösa samfund har på sin höjd skadat de som frivilligt sökt sig dit. Så länge vi kan undvika religiös extremism och framväxten av en statskyrka är det en bättre lösning.

 4. sune stjern

  VIll man få ordning på SVERIGE måste ALLA partier bytes UT ! dessa har endast själv intresse och tillhör LÖGN MAFFIAN ! Direkt demokrati och tjänstemannaansvar och fullständigt transparens ett måste ! Vi måste ha ärliga hederliga människor som vill leda SVERIGE ! behåller vi befintliga falska politiker kommer SVERIGE att gå under ABSOLUT ! Denna rappakalja är totalt meningslös och tyvärr kommer inte att lösa SVERIGES problem !....

 5. niduoe stre

  Har väntat på ett avsnitt med Ebba, mycket bra.

 6. Greven

  Det var ingen tråkig rolex yacht master 2 som Jan ligger inne med

 7. Kerstin Sundgren

  Mycket intressant att höra olika meningar som till en del var lika. Men det stora problemet som ingen tog upp är den stora invandringen av människor som inte skulle ha fått komma in i Sverige. Ett fåtal kom från krigande land såsom Syrien. Resten kom som lycksökare att kunna leva i ett land där dom får allting såsom bostad, sjukhjälp, tandvård, arbetslöshetsunderstöd etc. Plus detta deras inkommande familjer som inte är små. Över 1.5 milj. människor som tagits sig till Sverige olagligt i princip, enär dom som flyktingar skall stanna i första land dom kommer till. Om Europa hade haft en gränskontroll och inte avskaffat denna, utan att förstå vad som kunde hända, hade Sverige int haft det problem dom har idag.Sveriges tro på att dom är en stormakt har fått regeringen att ta huvudlösa beslut. Det är inget fel att hjälpa andra, men välgörenhet börjar med familjen och landets egna invånare först! Inget land i världen, det borde även Ebba Busch inse, kan hjälpa alla. Det finns miljoner människor i världen som inte har dom möjligheter som svenska folket haft. Men tänk på att detta har inte kommit till svenskarna utan hårt arbete, framåtanda bland väl skolade ungdomar som lyckats i sina jobb, vare sig dom stått på fabriksgolvet, varit läkare, sjuksköterskor, kontorsanställda, affärsanställda eller jordbrukare. Sverige hade en gång en elit av vetenskapsutbildade människor som bidragit tillsammans med dom först nämnda. Idag har samhället förfallit till en massa idiotiska floskler över hur män och kvinnor är funtade. Jag gråter när jag hör dessa idiotiska utlägg. Den feministiska rörelsen har tagit död på svenskarnas logiska tänkande. Visst vill man hjälpa folk som har det svårt, men tro ej att det inte finns människor i världen som ”utnyttjar” detta.

 8. Ready

  Ebba är väldigt för människor, Speciellt dom hon kan tvinga till sig hus ifrån :)

  1. niduoe stre

   Börja med att att slå ihop alla partier, så slipper folk frysa ut varandra.

 9. KingPat

  "Sverige valde en annan ynkrygg väg". Var det så?

 10. Daniel Anglevik

  Världens kanske bästa politiska program.

 11. Carolina A

  A white suprematist at its finest. I’ve been watching your videos for over a year now and under the impression that your content has been moving from somewhat “impartial” and moderate to clearly conservative. I wonder if this move is driven by the need to please your “golden sponsors” who, funnily enough, are all men (and probably also white and heterosexual)?

 12. SrChatty

  Hur länge ska det behöva dröja innan vi kan adressera *REALISTISKA lösningar* på de verkliga problem vi står inför? HJ är väl insatt och både ser vad som pågår och förstår vad som väntar runt hörnet, men förmår / ids / törs (?) inte tala klarspråk kring vad som måste till för att detta vansinne inte ska sluta i bokstavlig tragedi inom en relativt snar framtid: *Å-T-E-R-V-A-N-D-R-I-N-G*

 13. david is here

  En fascist. En idiot. En klassförrädare.

 14. MrRookgaard

  Klockrent mannen! Har inget förtroende för Sveriges politiker, synd att man utan någon som helst samhällsriktad utbildning... såg det här komma för flera år sedan! Snart ber väl polisen oss att flytta ifrån Sverige också!

 15. Richard P

  Öh. Kallade Ebba Sveriges neutrala hållning för ynkrygglig väg? Ville hon hellre se Sverige ockuperat och evr sönderbombat?

 16. Martin Nilsson

  Häftigt att se att tittarsiffrorna skjutit i höjden. Grattis Henrik! :)

 17. Stefan Krantz

  Jan Emanuel har nya klockor i varje avsnitt :) "King"

 18. N A G-son

  Borde följas upp med en genomgång av forskar-dissidenternas version av det globala klimatet. Dessa är inte svåra att hitta. Däremot får de ej höras i S(o)V(je)T

 19. Thore Norling

  Utmärkt information! Dessutom bör man beakta att förlusten av effekt ökar med avståndet, beroende på att motståndet i ledningar omvandlar energin till värme. Upp till 35% försvinner på väg till användaren, beroende på ledningarnas kapacitet och och kvalitet. Därför är transport av elkraft från norra Sverige slöseri med producerad energi!

 20. Naz Morgan

  Detta är nåt med glädje jag skulle betala för att stödja. Önska jag kunde säga detsamma för det jag utan glädje tvingas betala för. Henrik du är fantastisk.

 21. iamdejan

  Svensk drogpolitik är ett skämt

 22. John Björlin

  Bjud in Ilan Sadé (MED) till diskussion?

 23. majestickx

  Fria samtal & debatt. Mellan fyra väggar utan publik. Jag älskar det. 🔥🔥🔥🔥🙌

 24. zijuiy wttuy

  Ebba talar alltid i klartext, hon törs/vill föra fram att Sverige svek vårt grannland Norge när nazisterna invaderade under 2:a världskriget, Sverige stod och såg på !

 25. siwert hjalmarsson

  Det bästa du levererat.

 26. Jocke

  Bäst!

 27. Karl Sandström

  Jag tycker att du är lätt intellektuellt ohederlig här vid flera punkter. Även om en del av din analys låter stringent missuppfattar du ju också (medvetet eller omedvetet) flera av de exempel du tar upp. För det första när det handlar om debatten om Vita Havet, så handlar det ju inte alls om huruvida man skall förbjuda en färg eller ej utan snarare (som Brown Island säger) en del i en större diskussion om tillgängligheten för minoriteter på de nordiska konstskolorna. Det andra problemet som du inte adresserar är ju också hur bristen på representation skapar en ide om kompetens. Det är ingen hemlighet att kvinnor systematiskt genom historien har ansetts vara mindre kompetenta än män av både biologiska och psykologiska pseudovetenskapliga orsaker. Bristen på exempelvis kvinnor i bolagsstyrelser skapar en kollektiv uppfattning och idé om att kvinnor ÄR mindre kompetenta att sitta i bolagsstyrelser. Att mena att detta perspektiv inte har relevans idag är konstigt att utelämna i din analys. Om det inte är så att du är väldigt selektiv i ditt urval förstås.

 28. MrD

  57:49 Trosfrågor haha :) blev det några trosfrågor den kvällen.

 29. Christian Olsson

  Litet ”Easter egg” med Quaalude-annonsen, eller helt oavsiktligt?

 30. Drudley

  Hoppas på att få se mer av detta från vänstersidan också.

 31. Lulu Parl

  Kommmunismen är inte död seprom.info/clone/video/rbKmerGMl2J8kpE.html

 32. Gordon Cinematics

  Skulle vara spännande om Gustav Kasslerstrand samtalade med dig och jan.

 33. Maggie Trupido

  ⚡❄🌬🌊🌜💈🌁💒☁☀🌀🌈🔥💧⭐🌟⛅ *På grund av kärlek. Gud sände sin son Jesus Kristus för att dö i vår plats. Tre dagar senare. Rose honom från de döda. Nu. Endast av Jesus Kristus.* *Gud har gett oss den eviga livets fria gåva. Han kommer att rädda och läka dig..* *(titta upp mot himlen och fråga honom))*

  1. zijuiy wttuy

   Var det inte hon som skulle skicka svenska jaktplan till Syrien och bomba lite till, i Jesus namn, på skattebetalarnas bekostnad? Jag antar att det inte regnade tillräckligt myck

 34. Juan Umana Fuentes

  Varken crister och democrater hellre facister. Bytt namn på partiet!

 35. Rullan Gåår

  Vad kan gå fel? Köp guld och bitcoin för nu jävlar......

 36. SwedenMC

  Bra debatt 🌹

 37. Svennne

  Ebba är inte höger och hon har tagit del i dagens problem. AFS har lösningar.

 38. nosse

  Stackars Jordan Peterson har för hög intelligens, för att prata med iq fiskmåsar som Annie lööf....

 39. Kjell Myrberg

  Bra analys. men betraktar du även monarkin som identitetsbaserad "kvotering" ? Eller finns det inget kompetenskrav på Statschefen?

 40. Schwefen

  Hej Henrik. Vad uppskattar du att en Gen 4 reaktor skulle kosta och vet du om det existerar något investeringsbolag för detta där man kan köpa aktier i ? MVH Mr Nuclear Man <3

 41. Johan Karlsson

  På tal om maktstrukturer ... Henrik, du har en vana att peka finger till din ”publik”. Utan tvekan ett retoriskt inövat grepp men jag tycker inte det funkar. Upplevs som konfrontativt maktspråk/härskarteknik.

 42. Dennis Eriksson

  Börja med att att slå ihop alla partier, så slipper folk frysa ut varandra.

 43. Daniel Heidari

  Mycket gott att lyssna på!

 44. Eric Herlitz

  Jan Emanuel måste vara världens sämsta sosse (enligt sossarna).

 45. Pontus Frödén

  Älskar detta program! Spenderar mycket hellre tid på din kanal än någon annan offentlig media, mycket bra jobbat Henrik!

 46. Michael Carlsson

  Jan Emanuel: Har verkligen vuxit som debattör sen han var aktiv politiker, klok och välformulerad ! Jimmy Åkesson: Är ovanligt försiktig under den flrsra halvan. Det märks att han har respekt för Jan Emanuel och att han är rädd för att försäj sig

 47. Question the Truth - Querzion [One]

  .... Det är kul att Ebba sitter och tycker att Svenskar valde en ynkrygg väg, hon skulle behöva lära sig mer om hur situationen faktiskt stod till, jag hade väldigt onda ögon till Sverige i många år, men så såg jag den här videon och det hela förändrades, han som gjord videon är inte Svensk vilket betyder att han inte har ett bias. seprom.info/clone/video/2pxpY9BpYoiHo6s.html Sverige var inte ynkryggar, de gjorde vad de kunde och tog varje tillfället i akt till att vara fria och personer som väljer en sida står alltid på fel sida, vilket är problemet mellan folk som tror på vad som är rätt eller fel. Självrättfärdigheten bygger problematik och den som är ynkryggen är den som ser sig själv som ett offer, man kan bara vara rädd för det man låter ha makt över sig själv.

  1. Question the Truth - Querzion [One]

   Sen har vi även uppå detta att svenskar faktiskt slogs mot nazister när de passerade kil till Norge, Sverige var även det tänkt att ockuperas, men då Tyskarna slogs på flera fronter, så hade de inte råd att attackera Sverige även om vi möjligen inte kunnat hålla ett motstånd längre än 1 månad.

 48. Bengt Berggren

  För att säga det direkt ut, så är det vänsterfacism.

 49. 1C3B3R6

  HJ lyckas där public service misslyckats i decennier, Makalöst. HJ som politiker nästa val? ;D

 50. Uncle Star Wars Satchmo98

  Alexander bard distar mina hörlurar lol

 51. The Openminded Skeptic

  Hade vi varit en normal skapelse hade vi haft psykologer och filosofer som styrde istället för fantasitomtar och kapitalister.

 52. Cassie

  Absolutely fantastic work!!!?

 53. Björken

  "Ni får gå ut hur mycket ni vill på gatorna men ni kanske blir skjutna"

 54. Lil Idiot

  Man måste ju också betona att Ebba leker så otroligt fin och bra när de diskuterar nazismen, hennes parti och kompispartiernas politiker och väljare är ganska snabba med kommunist-kortet.

 55. Lil Idiot

  Att hon inte tror på att det finns partier som vill ont är ju ett skämt. Menar hon i riksdagen har hon kanske rätt, annars inte ens i närheten.

 56. Zakaria Ziane

  Ointressanta

  1. Zakaria Ziane

   @Cassie va vilka är ni ? hänger inte riktigt med

  2. Cassie

   Man får tillbaka tron på politiken när man hör er resonera! Tänk om den politiska debatten i Sverige höll denna höga klass!

 57. dr Piotr Napierała

  och jag trodde Henrik kunde inte bli mera elegant... :) och dock han har blivit; ny vacker kostym, jag ser

 58. norpan506

  Var det inte hon som skulle skicka svenska jaktplan till Syrien och bomba lite till, i Jesus namn, på skattebetalarnas bekostnad? Jag antar att det inte regnade tillräckligt mycket granater när det kommer till hennes paradigm. Henrik är en bra moderator och Jan är en bra partner. Hursomhelst, vi behöver inte religion. Vi har filosofi. Men vissa tror att kristendomen har monopol på koncept som dygd.

 59. Jamster

  Vilket kusligt scenario om polisens information om alla dessa våldsaktörer skulle läcka ut och en svartklädd milis skulle begå våld mot alla dem i ett svep.. Låter som nästa Beckfilm, någon kastar en mapp på Gunvalds bord om vad som hänt, han säger nått klyshigt, kastar mappen i papperskorgen och sin halvrökta cigg efter.. Fläsh 🔥

 60. Birger Jörl

  2 landsförrädare, inget att ödsla tid på att se

 61. Kerstin Sundgren

  Henrik Du är superb i dina utlägg! Önskar nu enbart att alla som lyssnar på dina inlägg förstår vad som händer i det moderna samhället som helt kört av spåret samt begär en ändring till vad som en gång gällde för oss alla. Jag må kalla mig färgblind för jag har aldrig dömt någon från dess färg?

 62. Charlotte Olsson

  Synd att ljudet är mycket sämre på denna videon jämfört med de andra, men väldigt bra diskussioner!

 63. Tor Henriksson

  Har väl erfarenhet av människoffer på lokal nivå, blev populär då jag jobbade väldigt hårt och startade ett bibliotek från scratch det väckte tydligen avund. Och jag är inte ens känd på lokal novå. Dr W. G. Hills böcker hade iofs redan förvarnat mig. Jag klarade mig hyffsat men är ännu sedan 2003 totalt fatwad i kommunen. Någon skickade porr till mig över internet och jag visste inte vad jag skulle göra. Blev avskedad på stående fot. Alla prisade mitt arbete men efter mitt misstag är jag för evigt bannlyst, hatad, utstött och föraktad. Folk blev avundsjuk på mitt arbete och de ville ha det, men de kunde inte göra jobbet. Men så må då folk hålla på så då, det klarar dom ju i alla fall av.

 64. Tor Henriksson

  Är fullkomligt utmattad av klansamhället / identitetspolitiken där jag bor.

 65. Saska Karlsson

  Dags att börja ta in någon som är vänster?

 66. Finnegan X

  Så gynnsamt det måste vara för den borgerliga politiken att kunna stryka under vilken otrygg tid vi lever i.. Lika så att måla bilden av de onda mot de goda.. Att föra in hårdare och tuffare straff mot de onda.. för att skydda de goda.. låter ju logiskt! Jag hade haft mer respekt för Ebba's version av godhet om hon pratade mer om vikten av att visa mer förståelse för varför de onda är just onda.. Straff är nödvändigt.. men är det inte minst lika viktigt och kanske ännu viktigare att förebygga ondska.. genom att uppmuntra godhet? Jag menar inte att man ska dalta med brottslingar och låta onda gärningar gå obestraffade.. Men det är sällan jag hör från framförallt högerpartierna vad som kan göras för att ge kriminella individer som har hamnat fel ett bättre stöd att hitta rätt.. Det låter oftast som att de är kriminella bara för att det inte finns tillräckligt hårda straff.. Visst.. det behövs säkert justeras lite här och där i lagen.. Men som jag ser det så handlar det om att personer som begår brott.. I grund och botten saknar verktygen för att välja en god och hederlig väg.. de ser bara en möjlig väg för att överleva.. de har inte tid att fundera på om de borde eller inte.. för dem handlar det bara om ett sätt att överleva. Utan en trygg välgrundad uppfostran så finns det inga garantier att man hittar den vägen själv. Så.. hur gör vi när vi inte kan garantera att alla barn som föds eller kommer till Sverige kan garanteras en trygg och stabil uppväxt och inskolning i hur man deltager i en empatisk flock? Är det enda som biter.. att skrämma dem med helvetet kanske?

 67. TheKimberlys

  Finns dessa avsnitten möjligtvis i poddformat?

 68. Bandsmen

  Who is John Galt?

 69. the surfin suricate

  Svarta havet då?

 70. D S

  Den långa marschens faktiska konsekvenser bygger på konspirationsteorier förfäktas av den radikala, antisemitiska och alternativa högern i främst USA under begreppet kulturmarxism, vilket i sig bygger på identitetspolitik. Vill du verkligen in i detta träsk? Det finns ingen internationellt medveten, sammansvuren rörelse. Jag har alltid betraktat dig modernist och saklig debattör men vissa delar av inläggen senaste tiden slirar en aning i det identitwtspolitiska mörkret. Rätta mig gärna om du anser mig ha fel. För även om vi politiskt står långt ifrån varandra brukar jag uppskatta dina inlagor som intressanta och tankeväckande. Jag håller dock helt med om att kompetens och meriter ska väga tyngst, men kan tänka mig vid att lika komptens/meriter prioritera det underrepresenterade (det är bra med spridning, olikartade erfarenheter och perspektiv). Kvotering tror jag inte på alls. Jag har blivit inkvoterad och det känns inte alls bra att bli. I mitt parti kan syns direkt, på lokalt plan, konsekvenserna av det identitetspolitiska vanvettet när den dragits så långt att kompetens, meriter och utfall är av ointresse framför identitet och kompisgrupper. Idiocracy är här och jag ser dystert på framtiden.

 71. Drabantor Greyhound

  Äntligen ett vuxet samtal.

 72. Patrik Petterson

  Du nämner hur negativt det är när man väljer ut efter identitet istället för meriter och hänvisar t.ex. till det fallet med "blind audition" och drar paralleller till feudalsamhället där blodsband istället för meriter leder till makt. Samma analys gör du inte på det kapitalistiska samhället vi lever idag där familjens rikedomar ger dig större chans att lyckas i livet. Om din far är VD med hög lön så är det större chans att du har rätta förutsättningar för att hitta ett högt betalande jobb. Kontakter och bra ekonomi tenderar till att skapa bättre utbildade personer. För om vi ska vara konsekventa så måste vi erkänna att det finns dolda talenger bland arbetarklassen som inte får chans p.g.a. rådande maktstrukturer på samma sätt som det fanns tolda talanger hos de livegna. Vad är din åsikt här, henrik?

 73. Familjen Dafgård

  Oerhört korkat försök, att försöka klumpa ihop nazismen med socialismen. Socialdemokraterna är ett kapitalistiskt part, särskilt idag. Betyder de att vi ska överge kapitalismen?

 74. Fredrik Wiman

  Så bra

 75. Rickard Sjöberg

  Tyvärr hör Henrik till de som älskar höra sig själva tala.

 76. Steele Gaming

  Grymma diskussioner! Skulle vilja ha denna form av samtal även i podd-format. Mest för att man vill spara batteri på telefonen, och att man kan få lyssna samtidigt som man arbetar. Tack!

 77. Daenerys Targaryen

  Att tro på gott och ont känns för svart/vitt. Väldigt få personer är 100% god eller ond. Oftast är vi i gråzonen.

 78. Fe1ixJ

  Ny Stadsminister

 79. Böné

  Varför ställs inte de mest relevanta frågorna? 1 Har du tagit del av de kalkyler som visar vilket år muslimer blir majoritet i Sverige med rådande politik? 2 Är islam förenligt med dina värderingar och vill du bo granne med praktiserande muslimer? 3 Vilken demografi vill du se i Sverige om 50 år? 4 Vilket folk i världen jobbar du främst för? 5 Är Sverige svenskarnas land? 6 Vet du hur hur många promille av jordens befolkning det är som utgörs av svenskar? 7 Är Sverige och svenska folket värt att bevara?

 80. Wintrén Niklas

  Hej Henrik, jag är nyfiken på vad som gäller för restavfall. Fara vid hantering, plats, argument och motargument ur den vinkeln. Har du några bra insikter? Sen är jag nyfiken angående Fusion (vår nuvarande kärnkrafts coola kusin), hur är den påverkad under rådande kärnkrafts-suppression? (Även om den är 20-1000 år bort...)